Weekend Meditatief lopen & acupressuur

Weekend Meditatief lopen & acupressuur bij verschillende symptomen
27 & 28 januari 2018
Huize Elisabeth, Denekamp

Met: Martin Wessels 
Gastdocent: Bert Zandbergen

Meditatief lopen
Deze Meditatieve loopoefeningen zijn gebaseerd op het Chinese Tai Chi (taiji) en worden als heel bijzonder ervaren. Het lopen heeft een enorm verstillend karakter en gaat voorbij aan elke vorm van automatisme. Door de rust in elke beweging wordt elke stap heel bewust ervaren. Het verbindt ‘buitenwereld’ en ‘binnenwereld’ met elkaar doordat we, onder andere via de handen, energetisch contact maken met alles wat ons omringt. Zo worden wij ons er zeer bewust van hoe we deel uitmaken van het ‘grotere geheel’ waardoor we ons daar meer mee verbonden voelen. Door de cadans (ritmische maatgang) voltrekt dit proces zich snel en volstrekt natuurlijk. Hierbij is ons vertrekpunt ‘ons eigen midden’ wat ook het gebied is waar we naar terugkeren.
Dit weekend is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden 
Voor docenten die nog niet eerder kennis hebben gemaakt met het Meditatief lopen kan er een interessante wereld opengaan!
Wie eerder één of meerdere workshops en/of weekenden Meditatief heeft gelopen en weer eens even verder loopt zal ontdekken dat er sowieso altijd veel nieuws en verfijning valt te ontdekken en te ervaren.
Gegarandeerd!

Een deelnemer:
"Je hoeft niet op zoek te gaan naar de stilte, die kom je onderweg vanzelf tegen”

Acupressuur
Op de zondagmorgen verteld topacupuncturist Bert Zandbergen ons het een en ander over het gebruik van acupressuur bij veel voorkomende symptomen.

Datum & tijd: Zaterdag 27 januari 10.30 uur t/m zondag 28 januari 15.30 uur
Locatie: Huize Elisabeth, Gravenallee 11, Denekamp
Kosten : € 260.- inclusief overnachting, (Beddengoed is aanwezig, neem zelf handdoeken e.d. mee) alle maaltijden,(als je vegetarisch wilt eten laat dit dan  even weten)  koffie/thee & cursusmateriaal  
Aanmelden/meer info: Martin Wessels, info@chichoice.nl  06-54281267
Bedrag s.v.p. overmaken op bankreknr. NL02 ABNA 04248 20269 t.n.v. Chi Choice, Enschede.
Aankomst op vrijdag 19.00 uur met extra overnachting en ontbijt is mogelijk voor € 25.- extra

The word disease comes from old French, then to Middle English, and means "lack of ease."
Proponents of alternative medicine believe that focusing on the natural, dis-ease-free condition is a usefull pathway to overall good health and well-being.

Tai Chi Choice
Mijn werkwijze heb  ik "Tai Chi Choice” genoemd.
Het biedt een ruim scala aan eenvoudig aan te leren maar zeer werkzame oefensystemen .
Om dat wat ik probeer over te brengen en door te geven, te kunnen omschrijven, heb ik hier gekozen voor de Yale transcriptie. "Tai” in de Yale-transcriptie is in het Pinyin "Tài” wat " hoogste” of "opperste” betekent.
"Chi” in de Yale-transcriptie is in het Pinyin zowel "Jí” dat "uiterste betekent als "Qì” dat in het westen de nagenoeg gestandaardiseerde betekenis van "levensenergie” of "levensadem” heeft gekregen. Chi heeft dus binnen Tai Chi Choice een dubbele betekenis. Het Taiji (Tai Chi) symbool geeft weer hoe Yin en Yang in opperste harmonie samengaan
Tai Chi Choice onderzoekt hoe we met onze energie kunnen omgaan om balans en harmonie te verwerven en te kunnen delen met anderen. Het probeert hierin keuzes te bieden!Tai Chi Chi Choice is een volwassen op zichzelf staand systeem.
Daarnaast is het voor lesgevers in andere disciplines eenvoudig te integreren en zal het een verrijking zijn!