Midweek 4-8 juli 2021

 
Tai Chi / Qi-gong vakantie retraite (5 dagen) Zeeland
4-8 juli 2021
Noordgouwe, De Schouw
Met Martin Wessels

Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen Afbeelding invoegen
 
Tai Chi/Qi-gong vakantie midweek retreat met Martin Wessels in retraite centrum in Zeeland.
Met gezonde vegetarisch biologische voeding, sauna’s, hottub, buitenzwembad, massages en evt. coaching. Even op adem komen met ontspanning, beweging, verdieping en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Wanneer: 4-8 juli 2021 (midweek)
Waar: Kuuroord De Schouw, Noordgouwe
Verblijf: volpension met vegetarisch (voornamelijk) biologische keuken
Tarieven: vanaf € 525.- op kamer en € 485.- camping. 
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoonskamers (met of zonder badkamer) en camping

Vrije tijd: wellness, behandelingen, wandelen aan zee, fietsen op leenfiets en relaxen
Wellness: sauna's, hottub, koudwaterbad, voetenbad, ontspanningsruimte, massagestoel, zonnebank, buitenzwembad en ligweide
Behandelingen: massage en evt. rebalance of privé-coaching.
 
Alle verdere informatie en aanmelding: https://www.fitbodymind.nl/product-page/tai-chi-qi-gong-midweek

Tai Chi Choice
De methode van Martin Wessels is ontstaan vanuit de behoefte om de eenvoud en effectiviteit vanuit Oosterse visies op beweging en ontspanning te verbinden op een voor westerlingen makkelijk integreerbare manier. De rustige bewegingen en herhalingen brengen de gedachten tot stilte, geven de geest rust en verbeteren je balans. Het leert luisteren naar en communiceren met je lichaam. Goed voor het herstellen en opbouwen van je levensenergie (qi of chi).
Op een 'prettig confronterende' manier wordt waargenomen wanneer, waar en waarom er onnodig fysiek en mentaal energie verspilt of verbruikt wordt. Je leert op basis van persoonlijke ervaringen wat bruikbaar is, direct te integreren binnen het dagelijks leven.
Met Tai Chi Choice krijgt de deelnemer op tastbare en toepasbare wijze antwoord op vragen als:
"hoe kunnen we op een efficiëntere manier omgaan met onze krachten binnen onze dagelijkse handelingen", of, anders gezegd: "hoe worden we ons bewust van het verschil tussen doelmatig energiegebruik en onnodig energieverbruik".

Wei Qi
Binnen het Chinese gedachtegoed spreekt men van Wei Qi als beschermende energie tegen bedreigende invloeden van buitenaf. Bijvoorbeeld virussen, bacteriën, klimatologische, schadelijke emotionele, spirituele invloeden en alle andere mogelijke (micro)organismen die ons lichaam aanvallen en willen binnendringen.
Wei Qi zorgt voor een soort transparante jas en stroomt tussen spieren en huid en rondom de organen en ingewanden. Hoe krachtiger onze Wei Qi is, hoe krachtiger onze weerstand zal zijn tegen deze invloeden. Wei Qi wordt onder meer onttrokken aan de substanties die noodzakelijk zijn om te leven, zoals de lucht die we inademen en voedsel. Liefdevolle aandacht en zorg vormen ook een bron. Verantwoord bewegen versterkt onze weerstand, onze beschermlaag, onze Wei Qi.
Tai Chi Choice omvat een aantal bijzondere en fijne oefeningen die onze Wei Qi versterken.

Deze week zullen we hier op een speelse manier uitvoerig mee aan het werk gaan!
Dit alles gebeurt op een speelse humorvolle wijze. Luchtig maar allesbehalve vluchtig!
De grote kracht van het door Martin Wessels ontwikkelde Tai Chi Choice is dat iedereen deel kan nemen!

Open workshops
geven deze midweek een veelzijdig en festival-achtig karakter. Alle aanwezige docenten geven een groepsworkshop en er zijn extra activiteiten, inbegrepen in de prijs.