Over Tai Chi Choice

Tai Chi Choice                                      

Met Tai Chi Choice leert de deelnemer hoe men op een aangename en eenvoudige manier kan bewegen en daardoor te ontspannen. 

Men leert rust te vinden in beweging en fysieke en mentale spanningen op een milde manier te voorkomen en bestrijden.
De bewegingen zijn eenvoudig, zacht en rond. De bloed- en energiecirculatie verbeterd zonder dat er wordt gewerkt met lange, complexe bewegingspatronen.
 
Tai Chi Choice bestaat uit een aantal unieke oefenmethodes zoals een aantal specifieke vormen van Meditatief lopen, de Yin Yang 6 richtingen Qigong en een aantal Qigongvormen gebaseerd op de Vijf elementen.
 
De deelnemer leert zijn eigen huis (lichaam) beter kennen, er niet alles op zolder (hoofd) op te stapelen en ook weer bewust te zijn van het fundament (voeten). 

Als een boom topzwaar is raakt hij snel ontworteld, hoe krachtig hij er ook uitziet. Zo ook bij de mens, als bijvoorbeeld de knieën doorgestrekt zijn, ontstaat er ook spanning in het lendengebied, en zal onze ademruimte worden begrensd. Het één werkt door in het ander, zo zijn er tal van voorbeelden te noemen.
 
Als binnen een bedrijf een reorganisatie plaatsvindt en een afdeling doet iets dat niet is afgestemd op het geheel dan kan heel het bedrijf hier hinder van ondervinden.

De mens bestaat voor ongeveer 70% uit water, als we naar een stromend beekje kijken, kunnen we vaststellen dat stromend water helderder is dan niet stromend water, het is minder troebel. Omdat lichaam en geest zijn verbonden, is het ook bij de mens zo dat we helderder zijn en alerter zullen reageren naarmate ons bloed en onze Qi (Chi)* vrijuit kunnen stromen.

*(Qi wordt meestal vertaald als 'levensenergie')

Yin Yang


Het tai Chi (taiji) symbool wordt weergegeven door Yin en Yang. Yin en Yang zijn altijd in beweging zijnde elkaar aanvullende tegendelen. Hoe meer ze op elkaar zijn afgestemd, des te meer harmonie er zal zijn. 
Zo streeft Tai Chi Choice naar een betere afstemming tussen actie en rust, een betere balans tussen lichaam en geest. Dit vanuit de gedachte dat rust roest en overdaad schaadt.