Afslank Qigong

Qigong tegen fysiek (en mentaal) overgewicht
In mijn boek Meditatief lopen & Yin-Yang 6 richtingen Qigong* schreef ik het volgende:
"In de huidige tijd zijn er meerdere Qigong-methodes die worden gebruikt om, zonder hongergevoel, overgewicht tegen te gaan en meer energie te krijgen en te behouden. In deze tijd, waarin grote bevolkingsgroepen in vele welvaartsstaten aan overgewicht lijden, kan het beoefenen van zo’n methode een welkom en werkzaam middel zijn. Het is zeker niet onwaarschijnlijk dat een dergelijke oefenmethode zijn ontstaansbasis heeft  in periodes waarbij voedsel schaars was en men hongergevoel moest bestrijden, terwijl krachtsverlies tot een zekere dood zou lijden. Er moest altijd energie overblijven om te kunnen blijven jagen en overleven in tijden waar onbarmhartig, het recht van de sterkste gold”.

We hoeven niet meer te jagen voor ons voedsel of op zoek te gaan naar water. Als we in het westen een willekeurige supermarkt binnen lopen worden we overspoeld met een overdaad aan voedsel en drinkbaars.
Overgewicht en consumptie is een groot probleem en daaruit voortvloeiend is er een enorme "afslankpillen en drankjes industrie” en een scala aan dieet mogelijkheden De meesten hiervan werken niet, nauwelijks of slechts tijdelijk.

Werkzaamheid
Qigong kan helpen op velerlei fronten! Tijdens deze cursus werken we met een aantal eenvoudige oefeningen die behalve dat ze erg fijn zijn om te doen, ook helpen om lekkerder in ons vel te zitten. 
Dit komt onder andere omdat ze helpen om vet te verbranden of om te zetten in voeding waardoor we kilo’s kunnen kwijtraken. Daarnaast zorgen specifieke oefeningen ervoor dat hongergevoel wordt weggenomen op momenten dat we trek krijgen.
Onze vitaliteit neemt toe doordat ons eetpatroon zal veranderen en door het doen van bijzonder efficiënte oplaadoefeningen. Bovenal zal regelmatige beoefening ons helpen op gewicht te blijven.

Werkwijze
Er wordt in deze werkzame, korte, no nonsense cursus gebruik gemaakt van oefenstof uit verschillende systemen die onderling (op een veilige manier) uitwisselbaar zijn en elkaars werking ondersteunen.
Het wordt daardoor een integrale Qigong met een brede werking.

  • Kleine groepen, over oefentijd en oefenstof
  • Er wordt gewerkt in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers zodat er ook ruimte zal zijn voor persoonlijke adviezen. 
  • Er is geen overmaat aan oefenstof. Het is allemaal goed te overzien. 
  • De benodigde tijd om één en ander efficiënt te laten zijn is maximaal één uur, verdeeld over de dag. 
  • Iedere deelnemer ontvangt een map met daarin de oefeningen en basis-voedingstips. 
  • Voor meer informatie en/of voor het maken van een afspraak: 06-54281267 
  • Er zijn regelmatig cursusavonden in Enschede.
  • Ook individueel, op afspraak (duur 1,5 uur, kosten: € 95.-)
  • Op aanvraag ook in eigen omgeving, datum/tijdstip in overleg, (maximaal 4 deelnemers, duur cursus 2,5 uur, kosten € 75.- pp) 
  • Het betreft hier een eenmalige inverstering!

Belangstelling
Laat dit even weten via het contactformulier op deze site, stuur een mail naar info@chichoice.nl
of bel met 06-54281267. 

* Uit: Meditatief Lopen & Yin-Yang 6 richtingen Qigong
Beleving, Verbinding en Verstilling door Beweging, Martin Wessels 
uitgeverij Charish, Ierland 2009 
ISBN/EAN: 978-90-74066-15-0