Vijf elementen (fasen) Qigong

Het werken met de Vijf Elementen of Veranderingsfasen kan op vele manieren in beweging gestalte krijgen. De Vijf Fasen zijn: Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal. Iedere Fase heeft zijn eigen specifieke kenmerken en bewegingsvormen.

Bij iedere beweging vinden we terug hoe de energie zich in de natuur manifesteert, dat wil zeggen: daalt, stijgt, zich uitbreidt, zich stabiliseert en naar binnen beweegt. De oefenstof heeft een zeer gunstige invloed op de bloed- en energiecirculatie en kan zo verschillende fysieke en emotionele blokkades opheffen.

De bewegingen zijn eenvoudig aan te leren, ook voor mensen met weinig of geen ervaring. Voor beoefenaren van Tai Chi en/of andere disciplines en voor iedereen die meer inzicht wil verwerven in de werking van de Vijf Elementen; gekoppeld aan beweging is deze Qigong ook interessant.

Vele varianten

Er zijn zoals gezegd vele manieren om te werken met de Vijf Elementen. Gemeenschappelijk kenmerk van de Qigong waarmee ik graag werk, is dat ze allemaal op een kleine ruimte zijn uit te voeren, zelfs ook zittend. Hoewel er ook zeer complexe vormen en oefeningen bestaan, ben ik altijd op zoek naar eenvoud; eenvoud en werkzaamheid kunnen zeer goed samengaan!

In de afgelopen jaren ontdekte ik vormpjes met namen als “de Harmonie” en “de Vijf Wielen” en ontwikkelde ik zelf “de Schatkamer van Jade” en “de Ontluiking” die (en dat doet me veel deugd!) door steeds meer mensen met plezier worden beoefend.

Privésessies

Privélessen en consulten zijn mogelijk op afspraak!
Neem voor meer informatie en prijsindicatie contact op via het contactformulier op deze site, stuur een mail naar info@chichoice.nl of bel met 06 – 54 28 12 67.

VIND RUST IN BEWEGING

sterk vereenvoudigd en daardoor toegankelijk voor iedereen